Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Dante 9 - Gasen i botten, Dante!" by Bengt Linder " Book PDF Kindle ePub Free

Dante 9 - Gasen i botten, Dante!

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Dante 9 - Gasen i botten, Dante!
  • Author : Bengt Linder
  • Release Date : January 31, 2018
  • Genre: Classics,Books,Kids,Fiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 1038 KB

Description

Morsning Àrade polare och polarinna!
Det hÀr Àr nionde storyn i raden av böcker om TvÀrsans och mina Àventyr. Snart blir det tiogÄngersjubileum och dÄ fÄr man vÀl festa av det med att slÄ en stepp pÄ klassgubbens bord och stryka lim pÄ insidan av syrrans postisch. Postisch Àr en sÄn dÀr peruk, du vet, som nÄgra elever snubbar hittat pÄ för att brudarnas killar och tanternas gubbar ska fÄ punga ut med lite extra stÄlar. För att brudarna och tanterna ska fÄ trycka pÄ sej en sÄn dÀr löstuva av tagel frÄn gamla hÀstsvansar och skrida omkring med ett fÄnigt leende pÄ bjudningar i tro att dom Àr förföriska som Cleopatra. (Cleopatra var en gammal snubba frÄn Egypten som pola ihop med Ceasar för sÄ dÀr cirka tvÄtusen bast sen. Tiden gÄr, polarn. Har du ork kan du slÄ upp det dÀr sÀllskapet i historieboken, annars kan du peta klassgubben i kistan och be honom veva pÄ om det hela.)
Ja, nog nu om postischer och mumier. TvÀrsan och jag hÀlsar er alltsÄ vÀlkommen till vÄrt nionde Àventyr, som brakar ivÀg nÀr nedrÀkningen Àr klar. 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-0! PANG SWISCH OUIIII BOM!
TvÀrsan morsar och Bengan Linder - Lidingös Kulmage - skickar ocksÄ ivÀg en entusiastisk morsning.
Tjena
/Dante
P.S.
TvÀrsan har skrivit en dikt som han fÄr nobelpriset för. Den lyder:
»Har din syrra pastisch
köp lim i ett swisch!»
Det Àr skarp kola pÄ TvÀrsan.
B. WAHLSTRÖMS RÖDGRÖNA RYGGAR har fyllt svenska barns bokhyllor sedan början av 1900-talet. Böckerna Ă€r dokument av sin tid och bör lĂ€sas som sĂ„dana. Vi har valt att inte omarbeta texterna och förlaget stĂ„r inte bakom eventuella Ă„sikter och uttryck som kan upplevas som stötande, dĂ„ vi ser detta som ett digitalt tillgĂ€ngliggörande av historiskt material.


Ebook Free Online "Dante 9 - Gasen i botten, Dante!" PDF ePub Kindle